loading

Yoğuşmalı Kazan Özellikleri

Yoğuşmalı Kazan Özellikleri

Yoğuşmalı Kazan Özellikleri

Klasik kazanlarda kazana zarar gelmemesi için yoğunlaşmaya izin verilmez. Bu nedenle hem baca gazı sıcaklığı bilinçli olarak yüksek tutulur. Hem de yoğuşma gazlarının içindeki su buharı bacadan dışarı buhar olarak atılır. Bu durum ciddi yoğuşmalı kazanlarda ise korozyona dayanımlı özel magnezyum-aluminyum-silisyum alaşımı kullanılarak hem baca gazı sıcaklıkları çok düşürülür ve baca gazı hacmi azaltılır hem de su buharı yoğuşturularak baca gazının içindeki enerji dışarı atılmamış olur. Bu sayede yoğuşmalı kazanlarda norm kullanma verimi % 109 ulaşmaktadır. Böylece ısıl konfor daha az yakıt tasarrufuyla elde edilmiş olur.

İlk yanmada magnezyum-aluminyum-silisyum alaşımı eşenjörün yüzeyinde oluşan aluminyum oksit korozyon önleyici bir tabaka oluşturarak eşenjörü asidik yoğuşma suyunun korozit etkisinden korur.

Özel magnezyum-aluminyum-silisyum alaşımının yüksek ısı iletme yeteneği sayesinde işletme sıcaklığına çok hızlı ulaşılır ve değişken sıcaklık ihtiyaçlarına çok büyük bir hızla uyum sağlanarak, yük değişimlerinde neredeyse “sıfır” kayıp elde edilir.

Kapasite anlık ısınma ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanır. Böylece gereğinden fazla ısı üretilmez ve brülörün dur-kalk çalışması engellenmiş olur. Bu da ciddi oranlarda yakıt tasarrufu sağlar ve tüm ekipmanların ömrünü arttırır.

Doğalgazda normal şebeke basıncı 21 mbar dır. Fakat yüksek kullanımın olduğu zamanlarda, yani en soğuk günlerde bu basınç düşebilir. Yoğuşmalı kazanlar 8 mbar a kadar çalışabilmektedir.

Yoğuşmalı kazanlar düşük voltajda bile çalışabilir. Voltaj çok daha fazla düşerse kendini koruma altına alır.

Kireç tutma riski daha düşüktür.